Bajkowo pijalne, lekkie i chmielone bardzo solidnymi porcjami Centenniala, Mosaica, Equinoxa, Citry i Chinooka. Upaja aromatem i lekkością.
Rio Bravo to klasyczny amerykański pale ale. Średnie wysycenie, wytrawny finisz, świetny balans słodowo-chmielowy oraz intensywna niemęcząca goryczka to główne cechy tego piwa. Przyprawione kilkoma gatunkami aromatycznych amerykańskich chmieli i krajowymi jagodami jałowca. Sesyjne i pijalne.
Niemiecki pils orzeźwiający i klasyczny w stylu. Wyraźny słodowy charakter delikatnie przełamany szlachetną goryczką i aromatem chmielu Hallertauer Mittelfruh.
Klasyczne, sesyjne piwo na każdą okazję.
Chinatown to APA z dodatkiem cytryńca chińskiego który wnosi do piwa nuty goryczkowo-pieprzowe i lekką wytrawność.
Stosunkowo lekkie, niezwykle pijalne piwo z jednej strony czaruje cytrusowymi aromatami chmielu, z drugiej przemyca lekką i nienachalną goryczkę. Dzięki dodatkowi słodu pszenicznemu pojawiają się lekkie owocowe posmaki nadające piwu zdecydowanie orzeźwiający charakter.
Lekkie piwo o niskiej goryczce, owocowym posmaku pochodzącym od chmielu i drożdży. Mnóstwo odchmielowych owocowo-kwiatowych zapachów nadaje temu piwu charakter.
Piwo w stylu West Coast American Pale Ale o gęstej i sztywnej pianie oraz przyjemnym, cytrusowym, chmielowym aromacie.
W smaku świeże i orzeźwiające, cytrusowe z leśnymi nutami oraz wyrazistą i przyjemną, chmielową goryczką na finiszu.
Orzeźwiające piwo o wyraźnym aromacie cytrusów pochodzących z chmielu oraz przypraw - kolendry i skórki pomarańczowej.
Stosunkowo niska goryczka i delikatna kwaskowość czyni z Calamity Jane idealnego kompana na letnie sobotnie popołudnie.
Rasowa AIPA uwarzona z klasycznej kombinacji słodu pilzneńskiego i monachijskiego z dodatkiem słodów karmelowych oraz nieznacznym zasypem pszenicznym. Dominuje aromat cytrusów i owoców tropikalnych a w oddali pojawia się sosnowa żywiczność. Karmelowa posmaki przełamuje idealna goryczka tworząc wyraziste i jednocześnie niezwykle sesyjne piwo.
Ciemna wersja AIPA zwana także Cascadian Dark Ale. Cytrusowo żywiczne nuty amerykańskich chmieli przeplatają się z palonymi akcentami pochodzącymi z palonych słodów. Stosunkowo niska goryczka współgra z czekoladowym i lekko kawowym słodowym “ciałem”. Piwo doskonałe na chłodne wieczory, jednocześnie lekkie i pijalne.
Geronimo to piwo w stylu Red Rye IPA, będące frapującym połączeniem amerykańskich chmieli, lekkiej przyprawowości pochodzącej z żytniego słodu i akcentów palonych. Ze względu na udział w zasypie słodu żytniego, piwo charakteryzuje się wysoką pełnią i wspaniałą pianą.
Belgijska IPA to nasza autorska interpretacja belgijskich „ales” wzbogaconego kompozycją nowofalowych amerykańskich chmieli. Dzięki zastosowaniu szczepu płynnych drożdży typu belgijskiego, słodu Abbey i żywiczno-cytrusowych chmieli uzyskaliśmy niezwykle połączenie belgijskiej tradycji i amerykańskiej owocowej świeżości.
Piwo uwarzone w kooperacji z Browarem Raduga i Inne Beczki.
Autorska interpretacja górnofermentacyjnego Koźlaka.
Intrygujący smak zawdzięcza dodatkowi słodu wędzonego whiskey; piwo bardzo pijalne i zarazem rozgrzewające.
Konkretne i wyraziste piwo o barwie soczystego bursztynu. Wysoka zawartość alkoholu subtelnie ukryta pod przyjemną słodowością i bogatymi owocowymi aromatami pomarańczy, mandarynki i marakuji. Całość uzupełnia solidna chmielowa goryczka o grejpfrutowym profilu.
Solidna, mocno chmielona „podwójna” czarna AIPA. Żywiczno-cytrusowy aromat chmielu miesza się z owocami cytrusowymi, nutami kawowymi i czekoladowymi. Rozgrzewające i pomimo dużej mocy bardzo pijalne.
Potężne uderzenie cytrusowo ziołowych aromatów chmielu, mocna i wyrazista goryczka oraz solidna słodowa podbudowa skrywa niezwykłą moc Winchestera. Do chmielenia na gorąco i na zimno użyliśmy kompozycji pięciu chmieli amerykańskich dzięki czemu aromat i goryczka doskonale się uzupełniają.
Barley Wine to bardzo mocne, rozgrzewające piwo z solidną słodową podbudową, wyrazistą goryczką i aromatami ziół oraz owoców tropikalnych.
Doskonałe do niespiesznej degustacji w chłodne jesienne wieczory. Świetnie sprawdzi się też w towarzystwie ciężkich serów takich jak roquefort, cheddar i gorgonzola.
Attila to klasyczny belgijski tripel w zasypie urozmaicony dodaniem do fermentacji suszonych winogron Furmint z Botrytis Cinerea z Tokajskiego regionu winiarskiego. Dzięki temu nabiera aromatów winnych i owocowych niespotykanych w belgijskich triplach.